24 Ekim 2013 Perşembe

Unlu Yufka Böreği


Merhaba,yine bir tuzlu tarifle geldim.Sanırım tuzluları daha çok sevip yapıyorum ve tabiki yiyorum,bu aralar yine diyete başlamam lazım ama bir türlü konsantre olamadım böyle yeni tarifler deneyip kilolara birkaç kilo daha ilave ediyorum malesef:((
Bu börek inanın dehşet bişey,çıtır çıtır evdekiler bayıldılar,soğuyunca bile çıtırlığını kaybetmedi.Şiddetle denemenizi tavsiye ediyorum,beğeneceğinize garanti veriyorum.Bu kadar reklamın ardından malzemeler geçelim;
Malzemeler;
-3 adet yufka(taze olursa iyi olur)
-1 su bardağı sıvı yağ(zeytinyağ ve fındık yağı kullandım)
-2 yemek kaşığı nişasta
-2 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı sirke
-üzeri için yumurta sarısı ve susam
-istediğiniz bir iç malzemesi(ben peynirli iç kullandım)

Yapılışı;
-sıvıyağın içine un,nişasta ve sirke katılıp iyice karıştırılır
-yufka masanın üstüne açılıp yağlı karışımdan yufkanın yarısına sürülür(çok fazla değil ama yufkanın hertarafı yağlanacak,elinizle sürerseniz kolay oluyor)
-yufkanın yağlamadığınız yarısı yağlı tarafın üstüne kapatılır,bu kata da yağlı unlu karışım sürülür ve 6 parçaya kesilir iç malzemesini koyup çok sıkmadan sigara böreği gibi sarılır,diğer parçaları da aynı şekilde sarıp hafif yağlanmış fırın tepsisine alınır
-2. Ve 3. Yufkada aynı şekilde hazırlanır
-üstüne yumurta sarısı sürülüp susam atılır
-önceden ısınmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirilir
-servisten hemen önce pişirip 10 dakika dinlendirip ikram ederseniz lezzet ve çıtırlık muhteşem olacak ama soğusa bile güzelliğinden hiçbirşey kaybetmiyor
- sanırım bu böreği değişik iç malzemeleri ile de sık sık yapacağım.